torsdag 23 april 2015

Chokladpannacotta


Det här receptet har jag fått av Julia hon använder vit choklad istället för mörk choklad som jag valt.
Smidig efterrätt man kan förbereda. 

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
100 gram choklad
Valde 40-50% mörk blockchoklad
3 ark gelatin

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 min. Häll grädde i kastrull och dela på vaniljstången och skrapa ur frön. Lägg det i grädden även stjälken. Hacka chokladen i små bitar. Värm grädde och vanilj tills straxt innan det kokar. ta av plattan och ta upp vaniljstjälken och rör ner chokladen tills den smälter. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner i blandningen tills det är slätt. Häll i fyra glas. Jag gör lite mindre och det räcker till 6 portioner. Garnera med frukt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar