söndag 23 juni 2013

Frusen cheesecake med en smak av barndomens citronfromage blev midsommarens efterrätt




Vad vore livet utan familj och vänner ? 
Och för en gång skull kunde vi sitta ute på vår balkong och äta och njuta av sjön som var helt fantastisk. Att det kom lite regn senare gjorde inget vi hade njutit...
 ...av grillad fläskfilé köpt marinerad på Karlskoga Wärdshus som var djävuls god.
Sedan köper vi ett surdegsbröd på Bagarns brödbod som är underbart Pain blanche.
...jag grillade själv....och gjorde vår favorit 
POTATISSALLAD
2 dl turkisk youghurt
3 msk majonnäs
3 msk bostongurka
1 finhackad rödlök
12 -15 färskpotatisar i bitar
1 klyfta finhackad vitlök
1 msk honung
salt peppar
 och avslutade med en 
FRUSEN CHEESECAKE
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 citron skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g hob nobs (havrekex el digestive)
Dela på äggula och vita. 
Vispa vitan fast. Vispa grädden. Vispa gulan socker rivet citronskal. 
Blanda alla tre tillsammans försiktigt så att det håller sig fluffigt.
Krossa kexen till smulor lättast i stor påse och banka med kaveln.
Ta en sockerkaksform och börja med att strö smulor i botten klicka på lite av 
krämen smulor kräm smulor och låt stå minst 4 timmar i frysen. 
Ta ut den en liten stund innan den ska serveras. 
Citronsmaken höjde denna cheesecake enormt påminde om 
min mormors citronfromage och den gick inte av för hackor
Vi åt med färska jordgubbar det var smarrigt.
 Alice och Julia våra hjärtan 
Ja vi har haft en ubersocial helg vi har träffat mina föräldrar, min kusin Pelle, Farmor och hennes syster, Michaels brors familj, Gert som var hemma från Tyskland och 
avslutades med konfirmation för Oscar Hestad 
och middag med deras härliga släkt.
....jag måste nog vila upp mig lite......Kram och härlig sommar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar