måndag 24 september 2012

Päron flaugnarde

I år fick vi en hel del päron på vårt lilla träd. Dom är fasta och goda typ gråpäron.
Hittade ett recept från kocken Tommy Myllymäki som vi provade i helgen.
Kardemumman som skulle bakas med Päronen vart väldigt god i denna pannkaksliknande kaka.
Tänker göra denna nästa gång vi bjuder på soppa och vill ha lite god efterrätt.
4 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
100 g smält smör

Päron i skivor
0.5 st skal från citron
10 st kardemummakärnor
Blanda smeten. Mortla kardemumman och blanda ned rivet citronskal. Skär päron i skivor och blanda med kryddblandningen. Lägg på smord plåt och ringla ca 3 msk smör över. Baka dom i ugnen 175 grader i 10 minuter. Slå smeten i en smord pajform och lägg över päronen. Bakas ytterligare 30 minuter. Serveras med vispad grädde med en skvätt cognac i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar