torsdag 26 januari 2012

Kaneldoftande granola med frukt till frukost

Granola är något av en favorit till fil eller youghurt i vår familj när vi gör den själv...desto godare....
och är en krispigare variant av musli/crunchy. I USA där det kommer från början är det mest havregryn nötter mycket smör och frukt en riktig efterrätt...Jag har gjort den lite mer svensk och med fibrer här är mitt bidrag :
Kaneldoftande Granola med torkad frukt
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 påse hasselnötter
2 dl solroskärnor
2 dl kokosflingor
1 dl linfrö
3 msk kanel
1 dl råsocker ( kan uteslutas om man vill ha mindre söt)
1 dl honung
1 dl flytande smör och rapsolja
1 dl vatten
torkad frukt jag hade gojibär torkade äpplen och aprikoser samt russin

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på honung vatten och smör och blanda tills det är en blank grynblandning. Strö äver på en bakplåtsklädd plåt och in i ugnen på 200 grader i 20 - 30 minuter. Du får röra om och vända blandningen flera gånger. Passa så att det inte bränner. Låt svalna. Hacka frukten och låt torka till sig i 10 minuter och blanda ihop allt och lägg i en burk med lock.
Njut av egen granola till frukost och mellanmål till fil och youghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar